lisebergsresa/barnvakt



Den här har min lille pojk sagt att han kanske ska åka idag, vad gör man inte för att bräcka sin storebror...
Den ungen kan inte ha mycket till självbevarelsedrift i kroppen!

Själv är jag hemma och tar det lugnt tillsammans med min lille gudson som för tillfället passar på att riva ut alla plastbyttor i det tillåtna skåpet i köket, när det inte är roligt längre ska vi mata vovven med gurka så blir hon också nöjd!

sommar och irriterade barn...



Så kom äntligen sommaren tillbaka och här har det badats och solats för fulla muggar!
Tyvärr så är det inte bara för att det är skönt som det badas utan det finns även ett klart uttalat behov av svalkande dopp. Speciellt för den store och den lille pojken i familjen. Och när de är igång så kan  även mamman behöva svalkas av ett par grader. Idag räckte dock inte Sommens 24 grader för att hålla syskonkärleken på lagom nivå utan den kokade över. Rejält! Ett evigt retande följt av viss fysisk kontakt och detta på en fullsatt badstrand. Mycket kul... Speciellt med tanke på att vi en timma senare skulle gratulera min far och min bror som nyligen fyllt år. Mamman sätter fart ut i vattnet och får efter en stunds diskuterande lugn på den retande pojken. Efter ytterligare några minuters pratande så förstår även näste pojk vikten av att vara sams för en liten stund. När vi sedan är på väg upp ur vattnet så kommer en tant simmandes bakom mig; "Jag måste ge dig en eloge för att du tar tag i problemen trots att så många ser på, många andra föräldrar skulle bara låta det vara." Jag blev formligen svarslös, jag hade inte en tanke på att halva stranden satt och tittade på..............

men vad gör han???

Eftersom den store pojken var utlånad över dagen så passade jag på att göra något tillsammans med den lille pojken.  Valet föll på Flygvapensmuseet i Malmslätt,  där kunde vi bla se vilka flygplan morfars far putsade på när han gjorde det militära i början av förra seklet samt titta på de som flög flygsimulator. Trots en total brist på intresse så kan man lätt spendera ett par timmar där tillsammns med någon mer intresserad... Roligast var raketen kan kunde bygga av en pet-flaska samt avfyra utanför med hjälp av en cykelpump.
Ingen utflykt är komplett utan något gott så när vi hade vandrat klart bland alla drakar, viggar och tummelisor så styrde vi mot Ljungsbro och Cloetta. Det var tydligen inte det klokaste valet just denna dag för precis när vi hade svängt in på parkeringsplatsen som bara hade en infart/utfart så upptäckte en annan förare ett det fanns just bara en infart/utfart, för att lösa sitt problem och kunna åka ut på vägen så la föraren in backen och ja, självklart, så backade han rakt in i min bil som numera saknar bla nummerplåt.... Inte riktigt vad jag hade räknat med denna dag(inte annars heller om jag ska vara ärlig) men efter ifylld skadeanmälan så gick vi in och handlade en och annan onyttightet. 
Dagens körlektion; folk som kör bil ska se bakåt när de backar...
Dagens försäkringslektion; du som kör på någon annans bil får naturligtvis stå för självrisken

smultronställen...


Det här är mitt absoluta smultronställe.
 Här finns all ro man kan önska sig och det är det perfekta stället att åka till när man vill glömma bort vardagen för en stund.

Här har jag tillbringat ett antal dagar  sedan jag som treåring för första gången snubblade runt i det som då bara var en stenhög till tomt.  Den här stugan har min far byggt  upp planka för planka med hjälp av bla morfar, andra släktingar och goda vänner. Att måla och sätta in fönster var en ren släktangelägenhet (vill minnas att  mormor och moster Britta var med och viftade med lasyrindränkta penslar). Blom- och trädgårdsland var kliniskt rena från ogräs och det blommade i alla hörn av trädgården tack vare mamma! Här byggde min bror och jag kojor under eken och lekte lekar i skogen runt omkring. Här lurade min bror sin älgrädda syster ut på trappan just när det stod älgar i trädgården, samma älgrädda syster gick omkring med en björkruska för att skydda sig mot de otäckingarna!  Här åt jag nyplockade smutron och blåbär till frukost och matade rävungar med yoghurt. Om man tittar under de nedersta grenarna på den stora granen så finns där fågelbadet som mormor  byggde med lite betong och vackra stenar. På grusvägen intill släppte morfar min cykel för första gången med bra resultat. Och grannens Emma som inte vågade gå ner till oss när brorsans moppe stod framför huset. Jag skulle kunna göra listan hur lång som helst...
Den här stugan har varit det självklara målet för helger och semestrar under så många år och här finns så många underbara minnen som jag inte skulle vilja byta bort för något här i världen.

busiga barn och gnälliga grannar...

Gnälliga grannar har jag inte mycket till övers för!

Okej, gnäller man av en "riktig" orsak typ pianospelande mitt i natten så kan jag förstå men när man inte klarar av barn som leker i ett litet skogsparti bredvid husen så borde man ta sig en funderare på om det inte är dags att överväga ett boende någon annanstans än i ett relativt barntätt bostadsområde?! 
Och förresten, hur går det till när man så totalt glömmer bort hur det är att vara barn? Har inte den här mannen och hans fru varit busiga barn någon gång? Jag kan förstå om mannen aldrig har lekt  "Sagan om ringen" men indianer och cowboys fanns väl ändå under hans barndomstid? 
I vilket fall som så är det sorgligt att höra hur han ger sig på barnen här utanför, ofta handlar det om att de inte får höras, barn som inte bor i  vårat hus har inte här att göra och är de dessutom av utländsk härkomst så skräds inte orden. 
Jag har länge gått och samlat små "retningar" på hög och fick en liten urladdning idag när han gav sig på den lille pojken och hans kompis så nu återstår väl att se vad som händer...
Hoppas att  någon låser in mig och kastar bort nyckeln om jag blir likadan när jag blir gammal!


anna har lite tråkigt...


hur osmart är du?



The results are in! You are...
67% Untelligent! Your score is close to the current worldwide average of 63%. Your score is unique, however, so keep reading. Score Breakdown...
Intelligence 
Sense of Humor 
Violent Tendencies 
Bravery 
Observational Skills 
Morality 
Self-Confidence 
Here is the custom report of your personality than led our team of geeks to conclude (with confidence) that you are a moderate but excitingly differentgraph.xcf woman:

" The subject shows an astounding level of intelligence, and her sense of observation is one of her best qualities. Considering this, she shows a lot of potential, but that's only part of the equation.

Also, as much as we hate violence, an occasional mauling is one way to solve day-to-day problems like unpleasant coworkers or pesky door-to-door salesmen. She just isn't tough enough, sir, and avoids any situation that involves violence.

Finally, the subject displayed a great (and somewhat perverted) sense of humor, a nearly satanic lack of morality, and a complete lack of self-confidence. The balance of these three traits is important; high levels of confidence, medium levels of morality, and a good level of humor make for the strongest individuals. "

http://community.sparknotes.com/untelligence/


borta bra men hemma bäst...

Så skönt att vara hemma igen! Har gått i halvdvala sedan jag blev klar med uppackningen av alla prylar efter hemkomsten igår. Ryggen känns som den är uppbyggd av plockepinn-pinnar och resten av kroppen skriker VILA! Men varför? Det är ju trots allt en veckas semester som jag har varit iväg på...

Men en hel del hanns med under denna vecka, sol och bad (minst 20 grader i havet, underbart) , äventyrslandet i Halmstad (kanske mer för de yngre i familjen), glass i Båstad (många glassiga party-människor iförda randiga, stickade tröjor samt solglassögon, det var trots allt tennisveckan), stadsfestival i Laholm med Lasse Berhagen avslutad med en Rejäl (!) regnskur med tillhörande åska samt ett antal minigolfturer. Lustigt detta med minigolf förresten, ingen i min lilla familj anser att minigolf är något jättestort nöje men på semestern förvandlas vi till grönögda minigolfmonster! Varje slag räknas! Noga! Än så länge så avgår jag med segern inom vår familj men till nästa år funderar jag starkt på att skippa minigolfen eftersom den lille sonen är mig hack i häl när han väl koncentrerar sig...
Förutom minigolfbanorna så var vi även duktiga på att slita på kortlekarna, i stort sett varje kväll avslutades på det sättet. Och jag kan härmed meddela att jag aldrig mer i hela mitt liv tänker spela en omgång Tribello. Så det så!


Solnedgång över Skummeslövstrand


Jag, den store pojken och den lille pojken i samma solnedgång


semester!

Hastigt och lustigt så bestämde vi oss för att åka  till Skummeslöv redan ikväll. Prick kl 18.00  bärs det sista  ut i bilen och sedan är vi på väg. En veckas avkoppling är vad som väntar! Härligt. Hörs om en vecka!

bilar...


Varför blir det alltid problem med bilar när man har som störst behov av dem?
 
Min lilla bil började högljutt skrammla och protestera igår på väg hem efter badet. Med tre dagar kvar till resan mot västkusten så kändes det inte så kul. Bara tanken på att få tag på en bilmek så här i semestertider kändes omöjligt. Lite tur fanns med i bilden för min fd "morbror" ramlade ner från stalltaket och såg mitt rop på hjälp i mobilen tidigare idag. Så en timma och  par nya bromsbelägg senare så känner vi oss redo för avresa!

Hoppas nu att det fina vädret håller i sig så att det blir sol och bad hela dagarna!

Den enda nackdelen är den den lilla hundens motvilja mot värmen men sena kvällspromenader är rätt skönt det också!


sommar

Så kom då  sommaren tillbaks. Jätteskönt om man tänker på helgens avresa mot västkusten, mindre skönt om man tänker på de tre kvarvarande arbetsdagarna fyllda med storstädning... Aldrig är man riktigt nöjd.  
En skön promenad i kvällssolen tillsammans med liten pojk (medmutad med destination mjukglasskiosk) och hund  är i stort sett det ända som hänt idag. Ibland undrar jag vart all tid tar vägen? 

En som definitivt inte uppskattar värmen är den minsta familjemedlemmen men eftersom hon är rätt så söt så hon kan lätt  charma till sig något svalkande...

RSS 2.0