fiskelycka...

Den lille sonen och jag fick möjligheten att hitta på något tillsammans och det blev en fisketur i det fina vädret!


På plats. Finns det några firrar här?



Jajemän, här finns det fisk! Fast de är inte så stora...


Man måste äta lite också, grillad korv och potatissallad smakade bra!


"Fiskarens bäste vän är tålamodet..."


Alla var dock inte lika roade...

En underbar eftermiddag/kväll! Och om ni undrar över resultatet? Jodå, Det slutade 4-4 i fiskar! Rättvist ska det vara...

ordning och reda...

Nu när jag har en långhelg framför mig så tänkte jag passa på att städa ur mitt svarta hål till klädkammare...
Min klädkammare är av den typen som man mosar in grej efter grej i tills det en dag är så fullt att det är med risk för allvarliga skador som man öppnar dörren dit. Inte så praktiskt... Nackdelen är att när man väl börjar så finns det ingen återvändo, det är bara att köra på tills allt är på rätt plats. Rätt plats kan sedan variera från klädkammaren, källarförådet, soptunnan eller grovsoprummet. Det kan ta sin lilla tid när man helt plötsligt hittar fotoalbumet som man inte haft en aning om vart det låg så man är tvungen att minnas några tonårsår en stund mitt i allt städande. Nu har jag iaf kommit så långt att jag ser golvet därinne för första gången på månader! Skönt! Det som återstår är att springa iväg med alla påsar och kartonger till det ställe där de hör hemma. Mindre kul! Helt plötsligt så verkar allt annat så mycket roligare att göra.Men det är bara att sätta fart för just nu ser det ut som ett solklart fall för "Rent hus"!


äntligen hemma...

Igår kväll satt jag vid datorn och skrämde upp mig själv med olika varianter av autoimmuna sjukdomar som hundar kan få vilket kan inte var så smart... Så det var med hjärtat i halsgropen som ringde jag till Valla för att höra hur det var med Blondie idag. Hamnade naturligtvis i jättetelefonkö och det var minsann inte så lätt att ha "överseende med väntetiden" just då.
Den sten som föll från hjärtat när de svarade var i 1000-kilosklassen! Blondie var pigg och glad! Hon hade tom försökt få veterinären att busa med henne istället för att genomföra den tänkta undersökningen. Min bushund!
Hon är inte helt återställd, fortfarande lite stel när hon rör sig men glad och hungrig, dvs typisk cocker! Veterinärerna har inte hittat exakt vad som var fel, det kan ha varit en rejäl sträckning eller ett mindre diskbråck som inte syns på vanlig röntgen. Så nu är det en vecka på smärtstillande och vila som gäller för henne. Veterinären föreslog att simning vore bra som ryggrehabilitering, tror inte att Blondie har samma åsikt så vi får nog hitta på något annat...



inte ett dugg klokare...

Veterinären ringde nyss. De har inte hittat något fel på Blondie...
Röntgen av ryggen såg bra ut, blodproverna visar inte på något fästingrelaterat och övriga värden var bra. Hon var piggare idag vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon får ganska kraftigt smärtstillande, följde gärna med ut på morgonrundan men var lite ledsen inne (saknar matte och hussarna?).  Så lilla bus får stanna åtminstone en dag till så de kan hitta vad som är fel. Kanske något autoimmunt?


lilla bus är sjuk...



Jaha, så kom då den dag som de flesta hundägare inte ens vill tänka på, lilla bus är sjuk.

Från att ena dagen ha varit vanliga glada Blondie så var hon trött, öm, stel och utan aptit den andra.
Ett första veterinärbesök gav diagnosen Erlichia och ett recept på medicin mot denna fästingorsakade tillstånd. Tyvärr så gav det inte det minsta resultat utan istället så fick jag imorse ta hand om en hund som bara skakade så fort vi skulle göra något. Det blev ett samtal till Valla och sedan en resa dit så Blondie blev klämd och vänd på rejält. Veterinären där kunde naturligtvis inte säga vad som var fel förutom att hon ömmade lite extra på en punkt av ryggen. Det slutade iaf med att Blondie fick lov att stanna kvar så att de kan ge henne smärtstillande och göra vidare undersökningar.

Så nu är det många tankar som virvlar runt, alldeles i onödan eftersom jag ändå inte kan göra mer än jag gjort just nu och jag vet att hon är i bra händer. Men det är riktigt tomt här hemma...

ett år äldre...

Har haft en underbar helg i Blåvik!
Vädret visade sig från bästa sommarsidan så det blev fika nere vid badplatsen när Ullis, Anders och barna kom upp. Liam tyckte det var kul att gömma stenarna med strandsand och Kim passade på att ta ett rekordsnabbt premiärdopp i Sommens 10-gradiga vatten. Brr...Kvällen fortsatte med grillning och kubbspel, utan att frysa och utan att bli uppäten av mygg och knott. Tac för en härlig kväll!
Vaknade på lördagsmorgonen av att två sjungande barn kröp upp i sängen följt av morgonkaffet i solen på trappan, bättre start på dagen får man leta efter! Dagen fortsatte som om det vore mitt i semestern! En stund i solstolen innan det var dags att fixa lite lunch tills pappa och Margareta dök upp. Sin vana trogen så stannade de i ett par timmar så det fanns lite mer tid att njuta av den fina dagen innan vi packade ihop oss och åkte hem.

Så nu är jag ett år äldre!

RSS 2.0