Nr 2...

20110422173 (MMS)

Traktortårta


Nr 1...

20110422172 (MMS)

Biltårta


Steg 2 klart...

20110422171 (MMS)

Det lille födelsedagsbarnet gillar bilar. Och traktorer! Så då får det bli en tårta med bilar och en med traktorer såklart!


Steg 1 klart...

20110422170 (MMS)

Nej, jag har inte börjat leka med modellera för mig själv! Inte handlar det om övning inför flirtkulekompetenshöjning heller. Detta är resultatet av kladd med marsipan och diverse färgkombinationer och det är tänkt att det ska bli två födelsedagstårtor av klumparna till slut...


vår och intressekonflikt...

Solen skiner och jag vill bara vara ute! Samla på sol, ljus och värme efter denna otroligt låååååånga vinter. dra ut hunden på långpromenad i skogen, pälsvårda ute för att slippa vinterpälsfällningen inne, sitta ute med en kaffekopp och bara njuta! Vill,vill vill! Men... Jag har en rapport att skriva och inlämningsdatumet börjar närma sig så jag måste verkligen fokusera på den men attans vad det tar emot att sätta sig ner att skriva just idag. Måste nog komprimissa med mig själv, skriv som en tok nu och njut av våren i eftermiddag...

en helt vanlig dag på väg till universitetet...

På lokala tågstationen imorse 08.45 -Östgötapendeln norrut är försenad, beräknad ankomsttid 19.17.
Så långt är det okej, kanske blir någon minut sen...
Väl på tåget och nästan framme i grannbyn så kommer nästa utrop som går ut på att tåget inte alls ska vidare norrut utan att det istället ska utrymmas. Dessutom meddelades att det för tillfället stod ett tåg till Linköping inne på station men att det var ingen idé för resenärerna att springa för att hinna med, det skulle ändå inte vänta in oss. Nej, resenärerna får ta nästa tåg istället, det går 09.48! Jaha ja, okej, bara att traska bort till lilla stationsbyggnaden för att se vilket spår det går ifrån då. Men det går inget tåg 0948.48, det är inställt och ersatt med buss som kommer någon gång vet inte riktigt när. Bara att vänta till nästa tågavgång istället. Tålamod.... Tålamod... Men för första gången av alla tågstruleritillfällen så hade jag något vettigt att läsa i väskan!

dagen i bilder...

Startade upp lördagen lite soft med filmen Bilar och lite memospel innan lille gudsonen och jag åkte vi upp till Blåvik en sväng. Väl där fick  jag hjälp med trädgårdsarbetet (attans sorkelände...) och så spelade vi lite fotboll innan det var dags för grillad korv på trappan. Varmt och skönt! Det gav definitivt mersmak av värmen och längtan till sköna sommarmorgnar! En och annan vårvilsen humla, tussilago, blåsippor, citronfjärilar och en trana på vägen upp gjorde att det verkligen känns att det går åt rätt håll! Efter att ha kollat upp lite mer runt stugan, kastat pinnar till Blondie och spelat en badmintonvariant á la fyraåring så bestämde vi oss för att ta en sväng ner till sjön för att se om det fanns något vatten kvar att bada i till sommaren. Nog fanns det vatten att bada i men om man blev badsugen kan diskuteras...









Badsugen någon?

fartfylld fredag...

Dagen började med packande åt lille sonen som lite senare skjutsades iväg till Mjölby för vidare resa mot Örebro med en tredagars innebandycup i sikte. Med det schemat de har så är det säkert en trött liten son jag får hem på söndag... :-)
Men jag åkte inte hem med tom bil utan lille gudsonen med diverse packning följde med hem för att stanna här i helgen. Hittills så har vi hunnit med muffinsbak, provsmakning av nämnda muffins och ett par timmar i simhallen. Efter kvällsmaten blev det lite soffmys med en fyraåring som gör allt för att inte somna, just nu är det rent livsfarligt att sitta still två sekunder i rad för då riskerar de små ögonen att ramla ihop... :-)
Det är nog bäst att det är godnatt nu, imorgon står en tur till Blåvik på tapeten med lite korvgrillning och en titt på hur badstranden ser ut innan sommaren och då är det bäst att vi är pigga och glada.

Natti, natti!

observation...

Som psykologstudent får man rätt olika uppgifter att utföra, allt från att spela barn i rollspel till att skriva låååånga rapporter och naturligtvis faller det på olika platser i rolighetsskalan. Dagens uppgift, en observation av något väldigt vardagligt, (nåja, det är inte varje dag man har seminarium men det händer någon gång då och då), var faktiskt rätt roligt att genomföra, att sitta och titta på vad som händer/görs/sägs och hur ofta/mycket det händer/görs/sägs. Naturligtvis slutar det inte där utan en tre-sidig rapport ska skrivas och ett litet observationsseminarium ska också göras. Gissa om att jag då kommer att sitta och vara jättemedveten på om jag gör just de saker som vi kom fram till under vår observation...

det kommer efter som mormor sa...

Nu ska man inte tro att man kan sitta uppe halva natten och lite till utan att få det får några efterverkningar. Jag kom utan bekymmer upp och iväg till Linköping för att få ett seminarie om främst tänkande överstökat. Inga  större problem. Men en stund efter att jag kommit hem igen så var migränen ett faktum och några timmar försvann i dimman. Så här kan det ju inte fortsätta, tror minsann att det är dags att se över lite vanor (snarare ovanor kanske?) för att slippa dagar som idag!
Och det är bäst jag börjar på en gång så nu är det nattinatti-dags!

så var det dags igen...

Nattugglan har åter synts här i trakterna efter en viss tids frånvaro...

med helgen i backspegeln...

Så har jag nog ändå hunnit med det mesta som var tänkt och lite som inte var tänkt. Artiklar är minsann lästa (förutom den som befann sig i cyberrymden och det av den enkla anledningen att den fortfarande är kvar där), jag har dessutom fått upp både spegel, krokar och rullgardin.  Garderoberna är genomgångna och sju papperskassar med för små kläder har skickats ut på resa mot eventuella nya hem. Det är renare här hemma nu än i fredags så helgens städning har gjort lite synbar nytta. Det blev en härlig långpromenad i skogen igår, tyvärr var det inte riktigt så torrt som jag hoppats på så det påföljande hundbadet och pälsvården var mer än välbehövligt till hundens förtret...
Dessutom fick jag oväntat besök av lille gudsonen idag så det blev även lite extra mys, bus och muffinsbak i helgen! :-)
Nu återstår att se vad den kommande veckan har att bjuda på!


Det finns vissa nackdelar med att ha en långhårig hund, vilka?

Detta är inte Blondies favoritplats!


Idag har vi hållt oss till torra vägar...

tomt i almanackan...

Ja, det är verkligen sant! En hel helg utan minsta lilla notering i almanackan! Vet inte hur lång tid det gått sedan det hände sist men bra länge är det! Två hela dagar att bara göra det man känner för.
Eller?
Var det inte så att jag har tvättstugan bokad och är det inte välbehövligt med en storstädning här hemma? Borde inte lilla hunden komma ut på en riktig långpromenad vilken med tanke på vädret följs av bad och pälsvård? Hm, undrar om jag inte har lovat att kolla igenom garderoberna i helgen på jakt efter kläder som inte passar oss men någon annan? Och var det inte så att ett par artiklar ligger och väntar på läsning och sammanfattning? Är jag inte helt ute och cyklar så väntar även en artikel på att bli hittad någonstans i cyberrymden och det har visat sig tidigare att det kan ta tid. Har visst lovat den store sonen att vi ska fixa upp rullgardinen i hans rum och så var det en spegel som skulle upp också (nu får jag min hämnd på grannen, ha!)  Så ledig helg, jo pyttsan, det är ju bara att sätta fart istället!




RSS 2.0