min träningsnivå för tillfället...


Goda träningsråd:
Stå rakt och stabilt och håll en 2,5 kilos potatissäck i varje hand. Lyft sedan armarna rakt ut och stanna i den positionen i en minut. Gör detta varje dag. Öka sedan till 5 kilos säckar och 10 kilos säckar allt eftersom du blir starkare.
Tro det eller ej, men jag har kommit upp till 25 kg nivån!
När du känner dig stark nog på denna nivån så kan du prova att lägga i en potatis i varje säck...

Ärligt stulet från en facebookvän...

som att dricka vatten ur en cola-burk...

Är lite besviken...

Härom dagen bakade jag Ernst-limpor som både såg goda ut och luktade jättegott men eftersom det fanns massor av bröd uppe så åkte limporna i frysen utan provsmakning(!). Tidigare idag tog jag upp en då jag tänkte att det kunde vara gott med en Ernst-macka och lite te till kvällen men av någon anledning smakade det inte så gott. Börjar lite lätt undra om min ugn är som den ska eller om det har att göra med vad store sonen sa lite tidigare "Åh, vad gott, sockerkaka, får jag ta en bit?"? Det ser ut som pepparkakssockerkaka, både till färg och konsistens och luktar lite sött av frukt. Och borde inte något som ser ut som sockerkaka vara just sockerkaka? Man blir lite smått förvirrad... Och tydligen även smaklökarna.

istället för julgransplundring...

... så blev det skafferirensning och då passade jag på att testa ett nytt recept. Kärringvarning enligt vännen jag snodde det ifrån men jag anser att det snarare gäller tittandet på själva programmet än att använda sig av ett recept från detsamma... :P Så nu är Ernst-limporna i ugnen och doften av hembakat sprider sig i lägenheten, härligt. Återstår att se om granen åker ut innan kvällen är slut eller om jag hittar på något annat skoj...

tiden rinner iväg...

Vart tar all tid vägen? Av någon anledning så har tiden gått alldeles för fort så både julhelgen och nyårshelgen med tillhörande vecka därimellan kom och gick utan att jag tänkt så mycket på det!

Har suttit och funderat lite på året som gått, i vanliga fall känns det och nyår vemodigt men vid en närmre titt så är det främst positiva saker jag minns från året som gått och bara det känns som en bra början på detta året.

Vad gäller nyårslöften så har jag skippat det i år, däremot har jag föresatt mig att bli lite duktigare på några saker! En av dessa är att uppdatera bloggen något oftare (något säger mig att det inte kommer att bli så svårt), en annan är att röra på mig lite mer systematiskt (vilket inte heller kommer att bli så svårt eftersom motsatsen kommer att göra ryggen på mycket, mycket dåligt humör).

Nu är det dags att slänga ut graneländet, lite ledsamt eftersom det är den finaste julgran vi har haft på länge men graden av julgransperfektion korrellerar tydligen med graden av barrning så det får bli tidig julgransplundring... Selma tycker nog också att det blir tråkigt med tanke på att granen är en kombinerad lekplats, sovplats och det perfekta stället för att ligga i bakhåll på oss andra!


RSS 2.0