skolavslutning...

Ja, idag var det äntligen dags. Ett helt sommarlov väntade på andra sidan avlutningen. Och käre värld vad det kammades och putsades och sprayades i badrummet imorse! Tur jag var klar med mitt innan grabbarna satte igång för det var bara att stänga toadörren och hoppas på att ventilationen skulle ha gjort sitt tills man kom hem igen. En mindre parfymfabrik hade märkt mindre om man säger så. Nåja, de kom iaf iväg till kyrkan och avslutningen och var snart klara. I vanlig ordning så var tårarna inte långt borta och jag konstaterade att nästa år, då det är dags för den store sonen att sluta nian, ja då kommer det behövas ett rejält lager näsdukar i väskan (shit vad han kommer tycka att jag är larvig!).

Efteråt blev det tårtkalas. Tur att både morfarn och pappan var där så det gick åt lite, annars hade det stått tårta på menyn hela helgen. Eller nej, mina tårtmonster till ungar hade nog sett till att den tog slut...

Efter fikat gick lille sonen iväg för en tur till Göteborg och Liseberg. Den store sonen valde att följa med pappan till Skänninge, hur han tänkte där vet jag inte riktigt, nog slår Göteborg lilla Skänninge med hästlängder, men ja ja, vi är alla olika.

Och jag ska snart fara iväg och jobba lite, så gick denna fredagen...



Det var inte lätt att få dem att ställa upp på kort, det blev mest spex och skoj,
tror att det här med sommarlov steg dem till huvudet alltför snabbt...

snart sommarlov...

I en vecka har jag gått och småretats med att jag har sommarlov medans vissa fortfarande går i skolan men imorgon är det slut på det. Då är det skolavslutning för sönerna och sommarlovet är efterlängtat kan jag lova! Hoppas bara att det blir lite mer sommar, för jag kan på inget vis säga att det är badvänligt för tillfället...

För att fira in att även sönerna har lov så har mamman varit lite pysslig under dagen och knåpat ihop denna;
Skolavslutningstårta med färgglada blommor och chokladfyllning, den ska förhoppningsvis falla grabbarna i smaken!

eh...

20120609187 (MMS)

Hade tvättid idag och suckade lite över att både tvättmedel och sköljmedel snart var slut. En liten runda ner på byn var helt enkelt nödvändig för att få tvätten ren. Som tur var fick jag för mig att rota efter mer diskmedel innan jag gick och vad hittade jag då? Jo, tvättmedel och tre olika varianter av sköljmedel som jag totalt glömt bort att jag släpat hem ,däremot så fanns det inget extra diskmedel... -Tillägg 1; den rosa flaskan med sköljmedel rekommenderas, strawberry & lily, luktar riktigt somrigt! -Tillägg 2; jag vet att det kan verka så men det föregående inlägget om den saknade hjärnan, det var inte min hjärna det handlade om!


saknad hjärna...

Fick ett mail idag;

"En av psykologprogrammets hjärnor saknas, är det någon som vet var den kan finnas?"

Bara på psykologprogrammet gott folk, bara på psykologprogrammet...

vita valpar...

Fick frågan om det är en myt att dalmatinervalpar föda vita och svaret är nej, det är ingen myt. När de små sötnosarna föds är pälsen för det mesta helt vit men man kan skymta pigmentfläckarna i huden, efter ett tag börjar fläckarna synas mer och mer.

nyfödda...



två veckor gamla...



tre veckor gamla...

 

Dessa bilder (och fler) kan ses hos dalmatiner.se.


drömmar...

En god vän går i valpköpartankar och det går inte att komma undan, det är riktigt smittsamt! Som det ser ut nu så har jag ingen som helst möjlighet att skaffa en liten valp men om/när omständigheterna tillåter det så blir det en sådan här;



 

Denna lilla charmiga varelse kan man läsa om och se mer av

www.pudal.se, det är därifrån de här söta bilderna kommer!


döm om min förvåning...

Klockan är bara elva på förmiddagen och båda grabbarna har redan städat sina rum ordentligt. Med tanke på att städning INTE hör till deras favoritsysselsättningar så är det snudd på fantastiskt. Det har dammats och rensats bland grejer och dammsugats så man kunde undrat vad som farit i dem. Kan inte minnas att jag läst någotstans om att städdille hör till en av alla faser en tonåring går igenom.

För inte kan det väl ha att göra med en kommentar om att den som sätter på en dator eller tv innan rummet är klart åker på spelförbud hela veckan som kommer...

vid närmre eftertanke...

20120609186 (MMS)

vilken jäkla tur att jag inte dammsög bilen i helgen som jag först hade tänkt mig, snacka om ogjort arbete annars...


saker man kan göra med ett cykelställ...

20120609185 (MMS)

För er som undrar, så här blir det om man slänger ett cykelställ mot bakrutan på en bil. Så nu vet ni och behöver inte testa själva... Om ni mot all förmodan vill prova själva ändå så vill jag skicka med ett litet tips på vägen, gör det på er egen bil för jag kan lova att ägaren till bilen i fråga blir allt annat än glad och nöjd!


är du klar nu?

20120605182 (MMS)

är du klar nu?


RSS 2.0