semester

Japp, nu är det semester på riktigt! Igår tillbringades dagen på stranden och jag kände mig inte riktigt klar med det utan planerade för en upprepning idag!

Det här gör liksom inte ont någonstans!

Men så började det mullra på avstånd och vips var det tomt i vattnet.


Och lika tomt på land...


Stranden kändes inte längre som ett vettigt alternativ så jag åkte upp till stugan och satte på altanen i väntan på att det skulle braka loss ordentligt men den väntan visade sig vara helt förgäves. Mullrandet fortsatte mullra just på långt avstånd hela eftermiddagen men temperaturen visade i alla fall på lite god vilja och sjönk från 30 till 25 vilket var väldans skönt! 

Väderrapporterna skvallrar om åska under morgondagen så jag hoppas på bättre tur då. Bara jag får ett par åskfria timmar på förmiddagen, gärna med lite lägre temperatur så jag får till en lite längre löprunda, börjar krypa lite i kroppen nu efter två vilodagar.



ett dopp eller två idag kanske

 
Om någon vill något finns jag i Blåvik idag, troligtvis plaskandes i en strandkant eller så...
 
 

ledig dag

Började dagen med frukost och kaffe, sedan gav jag mig ut och sprang en runda. Kände mig betydligt piggare idag än vad jag gjorde när jag sprang före frukost härom dagen, riktigt tidiga morgonjoggar är alltså inte min grej! Efter det packade jag ihop lite grejer och åkte upp till Blåvik. Väl där tog jag en skogspromenad eftersom vädret inte lockade till vare sig bad eller innesittande, hittade lite smått och gott på vägen som fick följa med...

Hälften åts upp direkt med lite citron/lime-kvarg och resten sparades till frukost.

Inte så många men det räcker till en smarrig kantarelltoast till mig i morgonkväll.

Kvällens utsikt. Här lär jag bli sittandes en stund.



värme

Ja, nu är den här, sommaren! Varmt så det förslår på en gång och visst är det skönt med lite värme. 
 
Men.
Jag har lite svårt att klara av värmen när jag springer, det är tungt och jobbigt och det känns som om syret håller på att ta slut så igår fick det bli en tidig morgon och 12 km före jobbet, inte heller det var kroppen riktigt med på. Springa före frukost? Och före kaffet? Människa, är du riktigt klok? Lite så kändes det som att kroppen muttrade över tilltaget under första halvan av rundan, andra halvan var den nog mer med på att det var hemväg och både frukost och kaffe hägrade...
 
Efter frukost var det dags för lite jobb och ett par personalmötestimmar senare var jag hemma igen och packade ihop mig för vidare färd mot Blåvik och badstranden!
 
Lätt packning; bikini, handduk, något att läsa, lite färsk ananas, en burk frysta hallon med Lindahls osockrade hallonkvarg (mums) och en fryst vattenflaska (har en halvlitersflaska liggandes i frysen, perfekt att ta med som kylklamp och supergott med iskallt vatten veárefter isen smälter).
 
Eftermiddagens utsikt, gör inte ont någonstans! Sol, vatten och en fläktande vind, helt perfekt!
 
På kvällen tog jag med mitt lånade promenadsällskap Mirja till ortens hundbad, det var uppskattat kan jag säga. Jag blev rejält nedskvätt från topp till tå av en uppiggad, överlycklig och uppenbart vattentokig tjej. Glada hundar är verkligen rena lyckopllret för alla i närheten! :)
 
 
 

grissafari

Idag var det utflyktsdags på jobbet och bilen styrdes mot Medevi, närmre bestämt mot Kalvsjö Gård. Där föder de upp grisar! Vi fick en guidad tur runt gården med början på bb-avdelningen i grisstallet och sedan med traktor och vagn ut på fälten där de större grisarna flyttar ut sommmartid. Grisar är helt klart sköna djur och har man vägen förbi är det lätt värt en timmas paus!
 
Här är pappa Gris, han väger typ 300 kg och är 2 m lång, ingen minigris här inte!
 
Här är mamma Gris. Eller hon ska i all fall snart bli mamma eftersom hon flyttat in i en egen liten svit på bb-avdelningen. 
 
Ett dygn gamla kultingar. De väger ca ett ynka litet kg som nyfödda, alldeles lena och helt förtjusande söta!
 
Själva safarituren är tydligen uppskattad på båda sidorna av staketet, här en flock smågrisar i full galopp mot åskådarna.
 
Gyttjebad är bästa grejen!
 
För både stora och små!
 
 
 
 
 

4-5 juli

Jag har varit hund/katt/hus-vakt i ett par dagar medans hundens/kattens/husets husse och matte begav sig iväg på en liten minisemester. Det blev lite av en minisemester för mig också med tanke på att alla måsten och borden vackert fick stanna hemma, det enda jag gjort under två dagar är att koppla av och mysa med djuren. Och snacka om att man blev överöst av kärlek av den lilla hunden, kattens inställning var mer du-är-okej-du-gav-mig-trots-allt-mat vilket är acceptabelt. Vad husets inställning var vet jag inte mycket om, det sa inte så mycket om min närvaro.
Jag passade även på att kolla lite på loppis nu när det för en gångs skull var öppet när jag var på besök och några fynd gjordes minsann, bland annat ett litet ovalt pelarbord som jag tänkte skulle få lite färg på sig och då förvandlas till en tv-bänk Blev lite besviken då jag hade för mig att jag hade en burk vit färg ståendes i ett skåp här hemma men där hade jag fel, färg fanns det men den var kolsvart! Så nu är frågan om bordet ska bli svart eller vitt...
 
Här är lilla Lycka, till slut gick det att få ett foto på henne när hon var still (fick nog radera typ 15 suddiga bilder)!
 
Här är lilla Smoothie, hon är syster till den gule katten här hemma, finns inte många likheter där inte kan jag tala om.
 
Att de här två är uppväxta med varandra märks tydligt, bättre lekkamrater får man leta efter! 
 
 
 





4 juli

Börjar dagen med lite mys med den gule katten, sedan beger jag mig iväg på ett litet äventyr!



3 juli

Tänkte ni kunde få följa med på en liten runda i skogen...
 
Med sådan här natur runt hörnet kan det liksom inte bli trist och tråkigt att ge sig ut på en runda. Dessutom har jag sällskap av en ljudbok i öronen nästan varje gång jag ger mig ut en längre tur, just nu är det Butler och Örhlund som står för underhållningen med "Återvändaren", spännande...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan började det regna som det anstår en svensk sommar och kameran fick stanna kvar i sin påse sista biten av turen!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 juli

Dagen inleddes med personalmöte, sommarplanering och lite kontorsjobb på det. Efter jobbet blev det lite snabbhandling och sedan kvick hem med påsarna innan det var dags för samling inför fotbollkillarnas sommaravslutning. Kvällen innebar en tur till Motala för att spela äventyrsgolf i Varamon, en himla fin bana där mina poäng räckte ihop till en hedrande tredjeplats! Efter poängräknande styrdes kosan mot Mjölby och McDonalds, detta innebar (som alltid) en McFeast för mig. I vanliga fall har jag inga problem med hamburgare men just idag satte den sig tydligen på tvären och lagom tills vi var hemma kände jag mig uppblåst som en ballong och då var det rätt skönt att avsluta kvällen med någon timma i soffan innan det var läggdags på riktigt! 





1 juli

Lyckades pricka in en regnfri glugg för dagens löptur, strax efter öppnade sig himlen och det började åska. Nog för att det kan vara skönt med lite regn när man är ute och springer men den skuren är jag glad att jag slapp!


Katter vet hur man tillbringar en regnig dag...

Framåt eftermiddagen sprack det upp och på kvällen gav jag mig ut för att hitta ett par kontroller i naturpasset. Som synes börjar det dyka upp lite annat smått och gott i skogen också. 






juni

En av få fördelar med sommarens hittills rätt tråkiga väder är att det inte varit för varmt för att ge sig ut på en runda! :) 
Annars känns det som det rullar på åt rätt håll nu, passen blir så sakteliga längre, kilometertiderna minskar och knäna verkar hålla sig på bra humör tack vare lite extra övningar och stretchande.
Jag tror dessutom att jag börjar bli klar över vilka höstens mål ska bli (har haft en lista liggandes bredvid datorn med diverse lopp och datum som antingen passar ihop eller krockar med varandra beroende på vilket huvudmålet ska vara). Eller hur jag nu ska göra? Att det ska vara så knepigt att ombestämma sig ibland! Har lite svårt att släppa det där med att en halvmara skulle bli en av årets utmaningar och ett av höstens alternativ innebär just att halvmaran får bli av någon annan gång, typ i vår istället. Ja ja, får väl fundera lite till på det där då.
 
 
 
 

RSS 2.0