tid för lugn, tid för flit

Man skulle kunna säga att olika invånare i Blåvik hade väldigt olika syn på hur tiden i helgen skulle fördrivas. En tyckte att minsta möjliga blandat med lite läsning, stickning och fotografering var mer än nog. En annan for omkring som en tok för att säkerställa vinterns skafferi. Ekollon samlades och fraktades kors och tvärs över trädgården i ett galet tempo. Man kunde liksom se hur de stannande upp och tänkte att den där latmasken kommer ångra sig när förråden tryter under smällkalla vintern för att sedan ila vidare på jakt efter nya godbitar.
 
 
 
 

småknytt och fullmåne

Var på promenad i Blåviksskogen igår. 
Fick lite sällskap på vägen av någon som sökte nytt hem, efter en del letande verkade det som att det blev bra! Annars var en inte direkt ensam i skogen, fullt med älgflugor. Fy, gillar dem verkligen inte. Otäcka envisa saker som ser ut som en korsning mellan spindel och fästing typ. Brr. Som tur var fanns det några finare flygfän att titta på.
Kvällen avslutades med en stämmningsfull fullmåne som lös upp hela trädgården. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

omtänksamhet

Köpte en påse bilar idag. Öppnade den och tog ett par innan jag for iväg en stund på kvällen. Kommer hem och tycker att påsen såg tom ut. Hade fel, de har lämnat en av varje färg.
Omtänksamhet à la sötsugen tonåring ❤


nygammalt tidsfördriv

Väninnan ville lära sig lite enkelt stickande för ett litet tag sedan, det väckte visst mitt eget slumrande (det är kanske fel ord, det handlar mer om en flerårig, djup, snudd på obrytbar sömn av törnrosatyp) stickintresse.

Nya stickor och nytt garn inhandlades och en klassiker, halsduken, påbörjades. Och avslutades! Och fick sällskap av tumvantar av enkel modell!

Upprymd över denna fantastiska framgång har ännu lite nytt garn inhandlats och nu ska projekt raggsocka påbörjas.


RSS 2.0