adventpyssel...

Det blir inte alltid som man tänkt sig!
Efter att ha suttit halva dagen i en liten sporthall (i Överum av alla ställen att befinna sig på en lördag) så hade jag tänkt mig pynta lite inför stundande advent.
Sagt och gjort, gardiner åkte ner, andra gardiner åkte upp och så långt allt väl. En och annan stjärna hittade sin plats i fönstren, även detta helt enligt planerna.
Så kom jag fram till dukarna. Hmm, feta stearinfläckar på de flesta, och dukarna jag köpte till förra julen hade jag påpassligt glömt bort att de var just juldukar så de har varit framme nu under hösten och fick dödsstöten av min lille gudson härom dagen. Så det kan gå... :-) Dessutom så köpte jag ett storpack med röda kronljus förra året men de hittar jag ju naturligtvis inte idag!
Så imorgon får det bli lite ljus- och dukshopping!


julänglar

Kvällen rundades av med lite pepparkaksbak med barnen!

neuropsykiatri

Idag var eftermiddagen vigd för föreläsning om neuropsykiatri.
För mig som har detta som en vardagssituation (om än en mildare variant )så är det väldigt intressant att se/höra vilken information de vuxna som finns nära dessa barn får om deras problematik. Dagens föreläsare var Lennart Lindqvist som dels är leg psykolog men även själv förälder till en nu vuxen son med flertalet neuropsykiatriska diagnoser.  Under åren har Lennart genomfört olika projekt kring dessa barn och de bekymmer de möter under sina liv och mycket av detta vi fick ta del av idag. Det blev en mycket intressant eftermiddag och jag hoppas att alla fick med sig lite hem att fundera på!

vilken hund är du?


Stor och liten hund, foto: Robban Andersson/PRB
Vilken hund är du?

Jag är en bullmastiff!
Bullmastiff
Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Vill du också göra testet? Gå då hit

det snöar fortfarande...

och jag tackar speciellt arbetskamrat A som skottat fram min garagedörr så min igensnöade bil fick chansen att tina upp en aning inatt!


ja se det snöar...

...  och snöar.. Och vart kan bilens snöborste befinna sig när det har snöat hela dagen? I klädkammaren naturligtvis!!!


lång tid...

... har det gått sedan jag skrev något här, skärpning Anna!
Fast å andra sidan har jag inte haft så mycket att skriva om så det är nog lika bra att jag lät bli.

Men nu kan jag iaf göra en liten uppdatering!
Först en påminnelse...

Så här såg alltså min lilla hall utanför sovrummen ut tills nyligen.

Efter några dagar fyllda med spackel, sandpapper, spackeldamm och målarfärgsrollande så ser nu sagda hall ut såhär;


Jag är inte helt klar ännu, ett par stolar ska målas och kläs om och eventuellt så får även skrivbordet sig en liten tillfräschning innan det känns bra. Men lite skillnad blev det allt!

Tumboliv i bild...

Det är inte helt utan att man blir en anings nostalgisk när man sitter och tänker tillbaka så här kommer några få Tumbo/H-fallsminnen i bilder...


Orkan och Peija


Slöa tröga Jonny, vad annars?


Nyfiken Henrietta kikar över Frejas rygg


Zoraya med mamma Zufflé


Frej


En av Tumbos stora profiler, Domino, men vem gömmer sig bakom?


Bäste polar'n Primus naturligtvis


Zorba på Strömsholm, en av mina få bilder på skruttan


Jag och Zorba på Strömsholms terrängbana


RSS 2.0