söndag...

Igår tog jag en liten tur söderut för att hälsa på en god vän. Det blev en dag fylld med en massa prat och så lite shoping på det. Som pricken över i på en trevlig dag så fick jag med mig familjens nytillskott hem!
 
 
Låt mig presentera... 
 
Elvis i egen hög person!
 
En mycket nyfiken liten katt som redan hunnit med att utforska lägenheten och tagit komandot över hunden...
 
Elvis hade mellanlandat hemma hos syrran Smoothie, här sitter de och spanar efter vargen, eh, jag menar Blondie. 
 
Blondie sa inte mycket om att Elvis följde med hem, hon verkade mest tycka att om man bor tillsammans med en katt så kan man lika gärna bo ihop med två, åtminstone så länge man får ha hundmaten i fred... Selma däremot var ytterst tveksam till den här förändringen. Vad sjutton var det matte hade dragit med sig hem?
 
Det var lite kalla kriget-vibbar här igår, i alla fall från den stora grås sida. Elvis var inte så långsint och tyckte väl mest att den där grå saken var rätt trist som inte ville vara med och leka! Hur kul kan det liksom vara att bara sitta och stirra när det finns massor av skojiga saker att greja med? Skulle tro att hon snart tinar upp och att det då blir full fart här hemma!
 
 
 

fredag/lördag...

I fredags hämtade jag gudsonen för övernattning och bus! På kvällen fixade vi till tacos
och dukade fram så mitt kök förvandlades till bästa restaurangen med finglas, servetter, tända ljus, bordsservering och allt. Supermysigt! Efter maten spelade vi en massa Uno tills ögonen gick i kors. :-)
 
 
Lördagen startades upp med lite sovmorgon. På förmiddagen tog vi en tur till biblioteket så jag fick hem en bok. Efter det tog vi bilen upp till Stocksjön utanför Blåvik för lite korvgrillning. Naturligtvis hade jag glömt tändare så vi fick ta en akut tur upp till stugan för att hämta en så vi kunde få fart på brasan. Konstigt att jag fortfarande ser det som en självklarhet att det alltid finns en tändare med, det är trots allt snart 8 månader sedan jag slutade röka.
 
 
 
 
 
När elden brunnit ut var det lagom att bege sig tillbaka till Boxholm igen för att göra sig iordning för bio! Vi köpte en STOOOR bunke med popcorn att dela på för det är minsann riktigt biogodis det! Och filmen vi såg var Disneys "Flygplan", en söt historia om ett spridarplan vars största dröm var att få delta i en jorden runt-tävling för just flygplan, ni kan säkert gissa hur det gick för honom... :-)
 
 
 
 
 
En tur till McDonalds fick sätta punkt för dagen. För min del blev det Hot Wings, ett okej alternativ för mig nu när hamburgarna smakar mindre nu efter operationen än de någonsin tidigare gjort!
 
 
 
 

planering pågår...

Planering inför nästa helg pågår. Lördag eftermiddag är nu klar. 
 
 
 

besök av gudsonen...

Allra sötaste lille gudsonen ringde och frågade om han fick sova över och självklart fick han det! Hans storebror skulle spela innebandymatch och han ville INTE följa med och titta. Då var det bättre att vara hos gudmor... :-)
 
Vi hann med lite bus i lekparken och lite uno innan han blev upphämtad igen, nästa helg har storebror innebandy hela lördagen så då kommer den lille gudsonen igen, då har vi lite mer tid för mys och bus! 
 
 
 
 
 

helgvädret...

I almanackan finns det ett inplanerat besök i helgen, en god vän kommer och hälsar på och det är tänkt att vi ska genomföra en liten vandring. Vi ska gå från Boxholm upp till Blåvik längs med östgötaleden. Det lär ju ta några timmar så det skulle ju kunna vara så att vandringslusten kan vara lite beroende av vad väderrapporten säger. Före helgen spådde SMHI regn men nu ser det bättre ut!


Lilla Bus gästbloggar...

Det bästa med att matte går ut utan mig ibland är att jag har förstatjing på bästa platsen i soffan då!


bättre sent än aldrig...

När jag fyllde år i början av maj så fick jag en present med posten av en god vän. Det var ett kuvert med presentkort hos Vinylfabriken.nu, den presenten var verkligen perfekt eftersom jag länge pratat om att beställa hem något väggord till köket men aldrig kommit till skott. Sedan dröjde en tid där jag velade om vad jag ville ha. Efter det dröjde en tid där jag starkt misstänkte att kuvertet med presentkortet råkat hamna på ett alltför bra ställe för jag kunde bara inte hitta det. Sedan hittades kuvertet igen och glädjen var stor.  Så NU, nu är det gjort! Utvalt, beställt, uthämtat och uppsatt! Bättre sent än aldrig... Och till Åsa; stort tack för presenten!
 
 
 

i slutet av september...

I slutet av september flyttar en liten misse vid namn Elvis hem till oss. Jag tyckte att det var dags för Selma att få en kompis. Nu har jag en liten aning om att Selma inte kommer att vara helt nöjd med idén till att börja med med det bekymret får vi ta om/när det kommer. Han är i alla fall himla söt den där Elvis så han ska nog kunna få en surtant som Selma på fall.
 
Jag menar, vem kan motstå det här lilla pyret?
 
Som ett led i att Elvis flyttar hit så har jag köpt ett så kallat klösträd, ett sådant med flera våningar som ska vara jättekul att leka i om man är katt. Selma är måttligt road...
 
 

RSS 2.0