nu kör vi


Är på väg in till Linköping efter en natt på jobbet. Där väntar två föreläsningar på tre timmar vardera. Man kan lugnt säga att det blir ett test för hur mycket föreläsning tanten orkar med med lite allmän sömnbrist. Och hur mycket föreläsning tanten kommer ihåg efteråt... Nu kör vi! 
 
Uppdatering - Förmiddagen bestod av tre timmar "att förstå kvantitativ forskning i kliniska studier" och tack vare en väldigt entusiastisk föreläsare gick det riktigt bra, det var först de allra sista minuterna som tröttheten började kännas av på allvar så jag valde att åka hem istället för att försöka mig på en föreläsning till!
Trots ett par timmar sömn efter hemkomsten så känner jag att det inte blir några problem att sova i natt! :) 

dubbelliv

Nu kör vi, nu ska behandlingsassistenten jobba på att bli psykolog :)
 
 

malexander tur och retur

Jo, nu var så dagen inne!
Den store sonens lämplighetsintyg och mitt godkännande som handledare kom med posten idag och självklart ville pojken ifråga ut och köra bil. Fram med övningskörningsskylten och ut till parkeringen. Med tanke på att den store sonen faktiskt är van vid att framföra fordon som är bra större än min Golf och därmed har en del trafikvana så tog jag beslutet (efter ett kort övervägande på parkeringen där han visade att han kunde både starta, backa ut och sedan köra framåt utan att få motorstopp) att det fick bli en tur till Malexander för att köpa glass.
 
Och det gick jättebra! Efter ett kort stopp i Malexander för glassköp hos Helene på cafét (som höll på att tappa hakan när hon insåg vad som hänt med den 8-åriga pojken som ibland följde med och fikade när det begav sig förr för typ en halv evighet sedan) åkte vi hemåt igen. Mamman var faktiskt betydligt mer avslappnad än hon någonsin trott att hon skulle vara i den här situationen. Jag tror minsann att vi kommer att fixa det här övningskörandet utan att bli alltför osams framöver! :)

mer 18-årsfirande

I lördags var det så dags för lite mer firande av den nyblivne 18-åringen och eftersom vädret verkade bli skapligt passade vi på att vara uppe i stugan.
 
 
Den här gången var det grabbarnas pappa med sambo samt halvsyster My med familj som stod för gratulerandet. Lilla My har numera två egna små töser, en på fyra månader och en på lite drygt två år så när första blygheten lagt sig var det full fart. Den stora tösen hann med att upptäcka allt från trollen som bor under eken till klätterovänliga stenar, plocka blåbär, äta tårta och hade ändå lite tid över för att hälsa på grannarna och testa deras gungor.
 
Till två-åringens glädje bjöds det på blåbärstårta! Blåbärsmousse inuti och massor av blåbär ovanpå, kunde knappast blivit bättre. Även 18-åringen uppskattade tårtan som tur var.
 
Frampå eftermiddagen byttes gästerna ut och firandet fortsatte till långt in på kvällen. Nu blev det grillat följt av mer tårta och en omgång kubb! Trött, mätt och nöjd avslutades dagen med årets första övernattning (och troligtvis sista) i stugan för 18-åringens del!
 
 
 
 

pannkakslunch

Förberedelse

Var så goda!

Okej, alla pannkakor tog inte slut under lunchen. Det blev några högt uppskattade matlådor också! 😊

18-årsdag

Grattis lilla hjärtat!
 
Idag firar vi att den här lille pojken fyller 18 år. Pannkakslunch tillsammans med morfar står på schemat så det är bäst att gå ut i köket och dra på spisen...
 
 
 
 

RSS 2.0