konstaterande...

Efter en lång dag med statistik och diskursanalys konstaterar jag att vi lär oss många fina, lååånga ord. Vad sägs om produktmomentkorrelationskoefficient?

blandade tankar...

Sitter här på kvällskvisten och försöker komma igenom en "liten" artikel i ett led att förstå Discourse Analysis men tankarna vandrar åt alla håll och är inte alls intresserade av unga mäns syn på våld och maskulinitet för tillfället.
Istället går tankarna dels till en god vän som äntligen(!) fått lite goda nyheter efter flera års krångel med sjukvård och jag vet inte vad allt och jag håller tummarna för att det är lika bra som det låter! Tänk vad det kan göra när man hamnar rätt! Dels så snurrar tankarna runt de vänner som just nu har det tufft av olika anledningar, ibland känner man sig för liten och man önskar att det fanns något man kunde göra för att underlätta men jag kan bara finnas och hoppas att det blir bättre med tiden.

Okej, bäst att göra ett nytt försök med läsningen...

optimist, javisst...

1. Gå till google maps.
2. Tryck på vägbeskrivning.
3. Skriv Japan som startplats.
4. Skriv China som stopp-plats.
5. Gå till punkt 43 i vägbeskrivningen...

:-D

dagen i bilder...




Så var det då dags för lite vinterkänsla, skönt att åka tåg och slippa skrapa isiga rutor på bilen(vilket inte skulle vara några problem om den faktiskt stod i garaget...). Blondie tyckte det var riktigt skoj med alla spår som hon kunde se i snön så lilla rundan innan det var dags för matte att åka tog betydligt längre tid än vanligt!



Tog ett tidigare tåg för att hinna med en sväng in på biblioteket och lite läsning innan dagens föreläsning. Efter humsam-besöket så upptäckte jag att dagens föreläsning blivit inställd så det fick bli en stund på ett av stadens caféer där jag underhöll mig med vetenskapsteori i allmänhet och grounded theory i synnerhet i väntan på tåget hem.

Svängde förbi Ica på vägen hem och hämtade den aningens sena leveransen från lycknis och vandrade sedan hemåt. Kan säga så mycket att det var rätt halt och att jag var tacksam över att det inte var så mycket folk ute samt att det är mjukare att sätta sig på en väska med böcker än på asfalt...



Isiga rutor och hala vägar till trots, det är bra mysigt när världen bäddar in sig i ett bomullstäcke...

lugn och ro eller liv och rörelse...

Idag måste mina ungar komma hem! Fy sjutton vad det är tomt OCH tyst OCH trist här hemma utan dem!
Nu när tentan och den sista reflektionen för den här kursen är skriven så har jag fått alldeles nog av lugn och ro. :-D Nu vill jag har liv och rörelse här hemma, fram för mer liv i luckan! Kan det vara så att jag helt enkelt har blivit så dålig på att ta tillvara på de här stunderna? Nä, de har helt klart varit borta för länge! Saknar mina älskade ungar massor nu.
Kom hem, mina små lamm!

ovanligt tyst...

Hemkommen efter en blåsig dag i Jönköping innehållande studiebeök hos demensteamet, tänk att vissa verkligen har hamnat på så rätt plats, underbar personal! Värme i hjärtat hela vägen hem trots mörker och regn!
Väl hemma blev jag glatt mottagen av båda fyrbeningarna men efter promenad och lite påfyllning i matskålarna så blev här konstigt tyst. Bröderna Bus spenderar några dagar hos sin far och med handen på hjärtat så känns det väldigt tomt här hemma. ..

RSS 2.0