den årliga bilprovningen...

Så var det dags igen för bilägarnas årliga motsvarighet till tandläkarbesök. Man lämnar över bilen i händerna på en bilprovare och sedan testas det, det gasas, dras i allt dom går att dra i, mäts, tutas, bromsar får visa vad de går för och sedan går de lös med en liten hacka under bilen. Under tiden slänger de sig med mätvärden och termer som en ickebiltokig inte har en aning om vad de betyder. Har man tur så får man ett blankt papper utan påpekanden med sig ut och då är det fritt fram ett år till.

Idag hade jag tur!


gottgottigottgott...

Fick receptet på ett helt suveränt gott fröknäcke, det är så pass gott att jag måste baka det i smyg och sedan gömma det för tonåringarna!
 
 
Detta behövs;
 Allt utom flingsaltet blandas ihop i en skål, sedan brer man ut smeten på ett bakplåtspapper, sist av allt strör man lite flingsalt ovanpå. Tiden i ugnen är lite snålt tilltagen, 60 minuter är nog vad som behövs, det blir lite segt annars. Efter halva tiden kan man ta ut knäcket och skära det i lagom stora bitar och sedan in i ugnen igen för en halvtimma till. Knäcket kan med fördel stå kvar i ugnen tills den svalnat helt.
 
Så vad väntar ni på? Iväg med er och fixa lite knäckebröd!

nyårsafton...

Nyårsafton firades helt traditionsenligt med goda vänners sällskap. I vanlig ordning bjöds det på trerättersmeny, själva maten finns det dock inga bildbevis på så ni får hålla till godo med kvällens meny. Gott och uppskattat var det i alla fall och med de efterföljande godisskålarnas hjälp så var vi alla garanterade att få gå och lägga oss lite väl mätta och belåtna. :-)
 
 
 
Eftersom vi av tidigare års erfarenheter visste att väntan på tolvslaget kan bli lång så beslutade vi oss för att lägga till ett moment, nämligen julklappsspelet. Ett inslag som var väldigt uppskattat av samtliga deltagare. I enlighet med spelets natur så blev det ett väldans riv efter det största paketet som till den slutgiltiga mottagarens "glädje" innehåll ett sex-pack toarullar! Själv fick jag en massa nyttosaker som tandkräm, en toarulle, en julgranskula samt lite annat smått och gott...
Nu har vi ett helt år på oss att hitta på nya roliga saker till nästa nyårs omgång!
 
Lite kortspel hann vi också med innan tolvslaget närmade sig och det var dags att plocka fram bubbeldrycker av diverse slag. Själva nyårsskålandet blev en anings försenat då vi blev tagna på sängen av Malmsjö´s uteblivna nedräkning men vad spelar det för roll, vi har ju ett helt år framför oss så några sekunder kan vi säkert knipa av någon kommande trist stund!
 
Som avslutning vill Lilla Bus skicka med en hälsning inför året som ligger framför oss; njut och ta vara på varje stund!
 
 
 

RSS 2.0