kvittosamlare


För drygt ett år sedan gick jag med i en undersökninggrupp som går ut på att jag registrerar de matvaror jag handlat, vad de kostat samt om de var planerade i förväg. Själva resultatet är inget man tar del av men däremot är undersökningsföretaget rätt generösa med sin ersättning (iaf om man jämför med flera andra undersökningspaneler) för den tid man lägger ner. Strax före jul plockade jag ut presentkort som blev omvandlade till julklappar och nu har jag samlat ihop till ett tillskott till årets sommargarderob. Rätt trevligt med tanke på att jag bara lägger ner några minuter här och där framför datorn, oftast med en kopp frukostkaffe i ena handen. En och annan insikt gällande det egna shoppingbeteendet har också landat. En är att det småhandlas mycket vilket ofta leder till onödiga inköp. En annan är att jag inte borde handla när jag är trött. Skulle du vilja testa att vara med i samma undersökninggrupp kan du lämna din mailadress i en kommentar så kan jag värva dig som ny medlem. Japp, jag får extra poäng på det men bara om du är aktiv kvittosamlare under en längre tid.

födelsedagskalas

Var bjuden på fördelsedagkalas för ett litet tag sedan, närmre bestämt ett 40-årsfirande. En mycket trevlig tillställning med god mat och glada gäster, kvällen bjöd på en hel del sång och många skratt innan det var dags att dra sig hemmåt.
 
Födelsedagsbarnet i fråga hade en mycket specifik önskan vad gällde tårtan. Den skulle vara rosa. Det skulle vara en vit ängel på. Och en viss text önskades också. Här är resultatet:
 
(fotot är lånat från föelsedagsbarnets instagram)
 
Blev inte helt nöjd med slutresultatet, kristyren blev jättekonstig och första omgången torkade innan jag fått till en enda bokstav och nästa omgång blev för lös och rann ut för mycket. Fast den var god, kombinationen chokladbotten/hallonmousse/vit chokladmousse är en höjdare!
 

östgötsk walkabout

Efter att ha jobbat min första trenättershelg och insett att det inte gick så himla bra att träna under sagda helg på grund av lättare sömnbrist var jag lite rastlös och i ett läge där jag kände att jag var tvungen att kompensera lite för den nästan helt träningsfria helgen. Så jag ringde pappa och hörde efter vad han skulle hitta på dagen efter (idag) och till min glädje skulle han upp till stugan så jag frågade lite fint om jag kunde få åka med hem under eftermiddagen och, jodå, det kunde jag få. Efter det fixade jag till lite matsäck så att det inte skulle finnas alltför många hinder innan det var dags att ge sig iväg.
Så imorse, efter en stadig havregrynsgrötsfrukost och ett par koppar kaffe gav jag mig iväg!
 
Jag valde att följa pilen mot Blåvik... :)
 
Bitvis går stigen längs med Svartån.
 
Så mycket längs med att med lite högre vattenstånd skulle det snarare handla om att vada...
 
Östgötaleden går omväxlande längs med stigar i skogen.
 
På små vägar förbi steniga hagar...
 
Vy över Svartån mot Laxberg, ingen vidare aktivitet just för tillfället men det lär väl ändra på sig om värmen håller i sig!
 
Jakten på de orangea prickarna fortsatte...
 
Längs med små skogsvägar...
 
Uppför steniga stigar...
 
Nerför steniga stigar...
 
Inte mycket till liv ute i skogen så här års, det var den här rackaren och så ett antal citronfjärilar. Citronfjärilarna var inte alls lika sugna på att sitta still och bli fotograferade.
 
Eh, ja, här har pappa varit i farten...
 
Mer vatten att gå förbi...
 
Härlig utsikt...
 
Här har jag gått förbi hur många gånger som helst utan att se den här hyllan som går rakt in i berget...
 
Snart framme. Nu började det bli lite segt i benen. Ha ha vem försöker jag lura, här kände jag att sista kilometern skulle bli skitjobbig och det blev ett antal småstopp framöver för att fotografera små blommor och annat pluttigt.
 
 
2 ½ mil och nästan 5 timmar senare var jag så framme vid stugan, så skönt. Och vad gott det kan smaka med lite matsäck och halvljummet termoskaffe!
 
I sommar blir det nog repris på detta, fast med ett eller ett par bad/fikastopp på vägen. Eller så blir det fortsättning på leden upp mot Malexander...
 
 
 
 
 

RSS 2.0