mensåattsåére...


torka aldrig tårar utan handskar...

Har ni sett den?
 
Om inte, se den!
 
Sällan har jag blivit så berörd av något jag sett på tv så som jag har blivit av den här serien. Den ligger uppe på svt play  fyra veckor till. Så klicka er dit och titta (glöm inte att plocka fram näsdukar, många näsdukar, inför sista delen), jag ska garanterat göra det och se om den men jag måste få klart tentan först.
 
 
 
 
 

tentavecka...

Japp, nu är man inne i en sådan. Igen.

Fram till och med söndag så kommer veckan handla om stress och migrän. Man får hoppas på att veckans ämne håller sig till att vara just veckans ämne rent teoretiskt och inte får för sig att bli realitet för då kan det bli lite kämpigt faktiskt.

Tentaveckor kan man annars skriva mycket om men eftersom det tenderar att bli en rätt så negativ vinkling på det hela när man är mitt uppe i det så struntar jag i en vidare utveckling av ämnet och bjuder istället på dagens paushund.

Varsågoda!


en annan form av läxhjälp...

Här vänder man sig om i fem minuter och se vad som händer.

Undrar om hon skrivit något klokt om grupparbetet eller veckan basgruppsfråga?


blondiebomb...

Igår fyllde familjens tant 9 år. Räknar man om det till människoår så blir det hela 70 år och en 70-årsdag är väl värd att fira , eller hur? Blondie blev firad med extra grisöron, kramar och utebliven pälsvård, inte illa alls enligt den lilla hunden! Firandet fortsatte idag med några extra köttbullar i frukostskålen. För att fira 70-årsdagen lite extra så bjuder vi på en Blondiebomd.
 
     
 

högriskmatch...

Lille sonen spelar innebandymatch.

Med risk för hjärtstillestånd och andningsuppehåll för hemmalagets åskådare...

 


Matchen slutade med samma siffror så grabbarna fick med sig en vinst från första seriematchen för säsongen. Härligt!


det är verkligen höst nu...

Den store sonen har gett sig iväg på träningsläger, den lille sonen umgås med kompisar och mamman anser att det finns trevligare saker att göra än att titta på alla måsten och borden där hemma.
En sak som är klart trevligare är att styra kosan söderut och mysa lite i höstvädret istället. Så så fick det bli! Istället för disk, städning och plugg så blev det skogspromenad, eldning i kamin samt kaffe och lite läsning. Ett helt okej sätt att tillbringa en eftermiddag!

Dessutom är det bara tre veckor kvar av stugsäsongen, eller iaf tre veckor tills de stänger av vattnet, så det är bäst att passa på!
 

multitasking...

Migränartiklar och pannkakor, en lagom blandning så här på förmiddagen...


höstmys...

Har varit igång och höstfixat lite i Blåvik, läst lite och gått långpromenad med Blondie. Nu sitter jag framför en varm kamin iförd sköna raggsockar (tack Elina!) och väntar på att maten ska bli klar.
Man kan ha det sämre om jag säger så.


men ärligt...

Hur ska man ta detta?

Som en förolämpning?

Som en komplimang?


en bra dag och banankaka...

Hitintills har det varit en bra dag! Jag har hunnit med både plugg, disk, lite städning inne, höststädning på balkongen och kommit igång med tvätten. För att inte förgås av ren präktighet var jag tvungen att ta en paus och lite bananpaj!
Attans så gott! Jag brukar inte gilla varm banan men den här kommer jag att göra om. Igår fick bananpajen 10 poäng av 10 möjliga av den lille sonen, den store sonen gav den en 7:a, klart godkänt betyg.

Om ni gillar friterad banan till efterrätt så bör ni testa att göra den här pajen, det är lite smidigare och jag tror den är lite godare också.

Rör ihop;
100 g smör (rumstempererat)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,5 dl sirap

3 bananer
Skiva bananerna och lägg dem i botten av en pajform sedan fördelar du smeten över bananslantarna så gott det går (det ser ut som det är för lite smet men det ordnar liksom till sig i ugnen), in med formen i ugnen (175 grader, 15-20 minuter) tills den fått lite trevlig färg. Serveras ljummen tillsammans med vaniljglass.


RSS 2.0