änglar och demoner...

Fick en liten historia från verkligheten berättad för mig härom dagen.

Den handlar om en liten pojk som nu i höst började fyran. En stor omställning med ny fröken och allt som hör till. Till att börja med verkar allt vara frid och fröjd.Den nya fröken är dock lite strängare än den gamla och tolererar inte vad som helst i sitt klassrum vilket kan vara befogat, lite ordning och reda får det ju ändå vara. En dag kommer pojken hem med straffläxa, han har dock inte varit med på något bus men straffläxan blev kollektivt utdelad då fröken inte kunde peka ut exakt vilka som varit mest pratiga. Pojkens mamma tyckte att det var lite märkligt med förstod vid samtal med fröken att klassen hade varit väldigt stökig vid tillfället så det kanske var befogat. Någon vecka senare  får mamman höra att nya fröken hotat "busiga" elever med att skicka ner dem till tvåan igen om de inte gör som de blir tillsagda. Befogat? Ytterligare en vecka går och pojken kommer hem och berättar  att om fröken blir väldigt arg så kan det hända att hon låser in eleverna i klassrummet och går därifrån och att detta hade hänt just denna dagen och att fröken dessutom varit borta så pass länge att en av eleverna till slut hade kissat på sig eftersom hon inte kom ut till en toalett. Det är så man börjar undra hur denna fröken tänker... Pojkens mamma bestämmer sig för att följa med pojken till skolan en förmiddag för att med egna ögon se hur det går till och nog är nya fröken sträng alltid. Inget prat och inga rörelser godtogs från de barn som har lite svårt  för att sitta still. Mamman blev lite fundersam över några små plastfigurer som stod utställda på vissa av bänkarna och fick följande förklaring av fröken; när ett busigt barn ej gör exakt som han blir tillsagd på direkten så får barnet  ifråga ett litet plastmonster att ställa längst fram på sin bänk , när barnet "lyckats" få ihop tre monster så åker barnet ut ur klassrummet! De "snälla" barnen får en liten plastängel att ställa på sin bänk när de varit extra duktiga och när de samlat ihop fem änglar så ger det en belöning.
Är detta svensk skola anno 2008? Är det okej att dela in barnen i änglar och demoner redan i tioårsåldern? Det är så man blir mörkrädd, snabbare sätt att knäcka barn som har lite svårigheter iskolan kan det knappast finnas. Jag är evigt glad över att det inte är från någon av mina pojkars verklighet denna historian kommer!                                        

Kommentarer
Postat av: Åsa

Föräldrarna till den här eleven borde prata med övriga föräldrar i klassen och höra om flera har reagerat och i så fall ta upp det hela med rektorn. Det var så min klass föräldrar när fröken pryglade upp vissa elever på lågstadiet, och fröken fick sparken... att hon sedan fick anställning på en annan skola i en specialklass är en HELT annan historia!

2008-09-11 @ 16:47:22
Postat av: Bodil

Oj, jag trodde inte sånt här hände i dagens samhälle! Men varför bli man förvånad, egentligen... Hoppas föräldrarna till barnen i klasse hjälps åt så de kommer tillrätta med det här. Stackars barn.

2008-10-08 @ 19:41:21
URL: http://bodilsminicirkus.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja du det är så man undrar vart våra värld är på väg änk vad denna människa gör med dessa barn...uch det är hemskt vidrigt och inte acceptabelt!

2008-11-05 @ 17:28:31
URL: http://frufilipsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0