10...

Ett lite nyare tillskott har blivit ett måste till alla julfikor och det handlar om saffransskorpor! Hjälp vad goda de är! 
 
 
Receptet kommer från Leila Lindholm och bara det får en ju att inse att de är rätt goda, den tjejen vet hur man gör en god kaka!
 
Man behöver;
100 g smör
1 g saffran (två påsar)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
råsocker till garnering
 
Börja med att smälta smöret, häll i saffranet i smöret och låt det gotta till sig en kort stund. Rör sedan ner äggen i smörblandningen. Efter det ska alla de andra ingredienserna ner i skålen och blandas ihop. När allt är vl ihopblandat delar man på degen i tre bitar och gör längder av dem som man lägger ut på en plåt, till sist strör man lite råsocker över längderna. In med dem i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Sedan tar man ut plåten, sänker temperaturen till 125, skär längderna i cm-tjocka skivor innan plåten får gå in i ugnen i 10 minuter till. När tiden är ute stänger man av ugnen men låter skorpoena stå kvar i ugnen tillls den blir kall (och gärna över natten om man bakar på kvällen). Och så har man en omgång med farligt goda skorpor ( ialla fall för en kort stund, jag har gömt mina bakom rågsikten i skafferiet för att de inte ska ta slut på direkten...)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0