bakad potatis med laxröra...

En av utmaningarna man står inför som nyligen gastric bypassopererad är att variera maten. Tanken är att man ska äta sex gånger om dagen; frukost, lunch, middag och tre mellanmål. Det hinner gå ungefär 2,5 timma mellan måltiderna så det gäller att vara lite förberedd på vad som ska ätas under en dag, annars är det väldigt lätt att man missar en måltid av bara farten! Under puréperioden som varar i tre veckor får man rådet att undvika ris och pasta, kvar blir då potatisen som med andra ord får vara tillbehör till ca 42 måltider under den perioden. Visst finns det lite annat att äta men mycket potatis blir det. Och kokt potatis i all ära, det är gott men det blir faktiskt lite trist i längden så visst är det tur att man kan göra så många olika saker med den lilla knölen!
 
Bakad potatis är gott och det går ju alldeles utmärkt att baka en normalstor potatis som blir lite mer lagom till den opererade magen. Röran som ska serveras till ska helst falla isär av sig själv och då jag just nu är inne på fisk i allmänhet och lax i synnerhet så jag satte mig att söka efter laxröra och hittar detta toppenrecept på direkten. 
 
Ca 250g lax
2 dl Créme Fraîche
2 msk majonnäs
2 msk senap
Saft från en halv citron
2 tsk torkad timjan
Salt och peppar

Jag valde att ha i varmrökt lax vilket är favoriten framför alla andra just nu men det går lika bra med vilken tillredd laxsort som helst. Åh, vad det smakade bra, väl värt att testa!
 
Bilden är lånad på samma sida som jag hittade receptet, http://monasmatkrig.blogg.se,
för det smakade så bra så jag inte hade den minsta lilla tanke på att ta fram kameran...
 
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Akta så jag inte kidnappar dig och tvingar dig att stanna längre hos mig, bara för att hinna lära mig laga mat! Visserligen är jag inte så förtjust i fisk, men jag KRÄVER att du lär mig lite andra röror!

2013-06-20 @ 19:17:24
Postat av: Åsa

Jag rekommenderar förresten din blogg till en annan kompis som vill göra en gbp. Hoppas att det inte gör något, men det antar jag att det inte gör eftersom den inte är lösenordsskyddad! Tycker du skriver så bra om operationen, och om du tänker lägga ut mattips så är det ju ännu bättre!

2013-06-20 @ 19:19:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0