skafferiet börjar bli fullt

Skulle ut och titta till ett av mina små svampställen. Det gick inget vidare för det var helt borta. Puts väck. Istället fanns där ett stooort kalhygge. Ja ja, det växer ju upp så småningom men det är lite trist för det är inte det första stället som fallit offer för skogsavverkning i år. För att turen inte skulle vara helt i onödan åkte jag bara en liten bit till för att se efter om hallonen börjat mogna än. Och ja, det hade de... :)
 
 
Hallonsylt
2 kg hallon
1 kg syltsocker (för en fastare sylt)
2 citroner (saften)
 
Koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter, skumma ytan under tiden. Jag brukar ta av sylten från plattan när det slutat bildas skum. Häll över i väl rengjorda glasburkar.
 
Nu fattas det bara någon burk lingonsylt så är kommande års syltförbrukning rejält säkrad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0