Året började på minussidan. Rejält på minussidan. Framför allt var det energinivån och glädjen som låg på ett kraftigt minus. Dåligt samvete vad jag än gjorde och ett inombords som knöt ihop sig inför minsta lilla uppgift. Det var många funderingar kring nutid och framtid, vad göra och vad inte göra? Så småningom började en plan att utkristallisera sig och tur var väl det för så som jag mådde då var inget bra sätt att må om man vill hamna någon annanstans än rakt in i väggen. Har ju varit där tidigare och nu, nästan ett år senare, så kan jag ju se att jag var rätt nära den där väggen igen. Hur som helst, två saker var det som årets plan handlade om, dels att ta ett år från studierna (vilket gick sådär med tanke på att jag läst lite annat under tiden, det är kul att lära sig saker!) för att komma ifrån en stor del av den inre stressen och dels att förändra den rent kroppsliga situationen. Som tur var behövdes en vikarie på mitt sommarjobb och vips så var den frågan om sysselsättning löst. En egenremiss skickades till obesitaskliniken och ”vips” så var resan mot en gastric bypass startad.
Och så har året rullat på! Jag har haft förmånen att ha ett omväxlande jobb med härliga ungdomar tillsammans med fantastiska kollegor som jag kommer att sakna den dagen jag stänger den dörren för sista gången. Visst har det varit både uppåt och neråt men det har hela tiden varit fokus på vägen framåt, en mycket trevlig egenskap på ett arbete!
Av naturliga skäl har det varit stort fokus på mat under året, först låg det på att gå ner i vikt för att operationen skulle ha så goda förutsättningar som möjligt, sedan låg det på vad man faktiskt kunde äta, eller inte äta, efter operationen. Nu handlar det mera om att man äter det man mår bra av, ibland slarvar man och det fungerar till viss del men kroppen är ganska snabb på att säga till om vad som är okej och inte okej numera. Den stora skillnaden som ändå är en följd av viktminskningen är väl att träningen numera är en rutin istället för en önskedröm. Minst fyra dagar i veckan sker någon typ av träning och jäklar vad skönt det är att ha kommit igång med det igen!
Vad mer har hänt under året? Jo, den store sonen har gått och blivit verkligen stor och börjat på gymnasiet! Han går en variant av bygg och anläggning och slutmålet är att bli grävmaskinist som morfar (ja, morfarn är rätt så stolt över barnbarnets yrkesval), det verkar även gå rätt så bra för den store sonen i skolan och det känns skönt att han har kunnat hitta sin grej. Den lille sonen har gått och blivit större också, numera är han längre än mamman vilket han tycker är rätt skoj att retas med. Han vet inte vad han ska välja inför gymnasiet men förutsättningarna inför valet är betydligt bättre nu än vad de var för ett år sedan och det är helt fantastiskt, vilken skillnad det är när en elev får bra förutsättningar för att lära sig saker!
Det känns som ett år när mycket har vänt till det positiva, ett vägskäl utan dess lika helt enkelt och jag vandrar gärna vidare på den här vägen vi har slagit in på. Det nya året kommer att bjuda på nya utmaningar både för mig och för grabbarna men det känns även som att vi alla tre är starkare och kommer att kunna ta oss an det nya på bra sätt!
Och slutligen, ett stort tack till er som funnits med på resan under året, ni som stöttat när det behövts och knuffat på när det behövts. Ni betyder mer än ni tror, i mina ögon är ni är guld värda och jag är tacksam över att ha er vid min sida!
Jag fick flera jättefina julklappar i år, bland annat så fick jag ett halsband av mina grabbar och det lär jag använda flitigt. En annan julklapp var ett presentkort på Stadium, det som köps med det kortet lär också användas flitigt. En alldeles vanlig bok fick jag också samt en bok för mina egna receptbok, en bok med muffinsrecept (se upp om ni är fikasugna, här kan det bli fråga om provsmakning både titt som tätt) och jättefina lite gammeldags plåtburkar (att förvara muffins eller andra godsaker i tills de blir uppätna).
En av julklapparna kom på mailen och jag blev så himla glad över den! Kolla här;
Kan man bli annat än alldeles varm i hjärtat över en sådan julklapp? Tack Åsa! Jag har inte bestämt mig än om jag ska göra en vanlig förstoring eller en canvastavla av detta. Men så fort jag gjort det så ska jag skicka iväg en liten beställning så jag kan få upp den på väggen!
Nu gör vi oss klara för att åka iväg och köpa den sista julklappen och för att äta något gott till lunch, i år är det den lille sonen som får välja vart vi ska äta!
Efter att ha suttit och slagit in julklappar så måste jag säga att jag tycker att det här var en rätt smidig grej, någon har helt enkelt tänkt till och löst ett av våra I-landsproblem! Inget spill och inga fler snedklippta bitar! Jag gillar't...
Sedan många år tillbaka har vi firat jul i förväg tillsammans med en mycket god vän och hennes familj. Detta var något vi började med för många år sedan när våra barn var små, det kan ha varit 12 år sedan vi gjorde det för första gången. I vilket fall som så har det blivit en mycket omtyckt tradition.
Det är vissa saker som ingår i den här traditionen. Dels så ska det vara julpyntat och mysigt i varje vrå så man verkligen får igång julkänslan. Sedan så ska det ätas god mat men det får absolut inte vara julmat (tacos ligger nära till hands, då blir åtminstone gudsonen mycket nöjd över matvalet!), då just julmat är något som båda familjerna känner att de får nog av ändå! Julklappar ska delas ut och alla ska få tre paket, allt för rättvisans skull! Allra helst ska tomten komma och dela ut julklapparna naturligtvis. Frågan är hur det blir ikväll, tomten är ju väldigt upptagen med julaftonsförberedelser såhär dagarna före...
Den här bilden är tagen för fyra år sedan, då hade den riktige tomten hittat en lucka i sitt späckade schema trots att det var dagen före julafton och kom med massor av julklappar till oss alla!
tips till nyårssupén, vaniljpannacotta med syrlig hallonsås...
Igår hade vi vi julfest på jobbet med julbord, julklappsspel, lussetåg och allt sånt där som hör till. Mätta och belåtna tror jag alla blev, jag blev det definitivt. Men jag måste bara tipsa om en sak, jag gjorde vaniljpannacotta till efterrättsbordet. De blev görgoa (läs på jäkligt bred östgötska) och gick åt som smör i solsken, ett klart tips till nyårssupén!!!
Ca 6 st (jag gjorde i små pappersglöggmuggar och då blev det 10 st)
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver (finns numera på burk bland baksakerna i butiken))
1 tsk vaniljsocker
1 tsk gelatinpulver (och 1 msk vatten)
2,5 dl turkisk yoghurt
250 g frysta hallon
Ca 2 msk strösocker
Ca 1 msk pressad citronsaft
Färska hallon
Blanda gelatinpulvret och vattnet och låt det stå och dra medans du kokar upp vispgrädde, socker, vaniljpulver och vaniljsocker. Dra av grytan från spisen när grädden kokat upp och rör sedan i gelatinpulvret och efter det den turkiska yoghurten. Vispa runt tills det har blandats noga. Häll sedan upp i portionsformar och ställ dem kallt. Åtminstone 4 timmar ska de stå har jag läst någonstans, mina stod över natten och det gick bra.
Nu återstår att göra en hallonsås, värm upp frysta hallon tillsammans med lite strösocker och lite citronsaft, här får smaken avgöra hur mycket man tar men personligen gillar jag att det blir en lite syrlig touch till pannacottan. Låt såsen svalna en liten stund innan ni skedar över lite i varje pannacottaglas/skål, avsluta med ett färskt hallon som garnering.
Någon bild kan jag inte bjuda på eftersom de tog slut på direkten och det är väl kanske tur, annars hade ni dreglat ner hela tangentbordet...
Varje år så flyttar det alltid hem en eller ett par nya tomtar till mig. Det har liksom blivit en tradition i sig att det följer med någon hem så att tomtarna sedan får flytta runt lite för att de ska få plats. Jag tror inte att det är någon överhängande fara att det kommer sluta med att jag har typ 500 tomtar och får börja plocka fram dem redan i september för att hinna med alltihop, faktum är att redan nu så är det alltid ett gäng som får stanna kvar i sin lugna tillvaro i klädkammaren!
I helgen åkte jag iväg på besök! Förutom fika, prat, pizza (ja, man kan äta pizza utan större problem efter en gastric bypass, det är mängden som är den stora skillnaden...) och ännu mera prat så passade jag på att mysa med Åsas lilla valp. Jisses vilket charmtroll till pälsboll, så söt och så kärvänlig! Lycka heter hon och är en korsning mellan pudel och cocker spaniel. Hon har världens mjukaste päls och små pepparkornsögon och faller helt klart in i kategorin "ursöt". Det var inte utan att man blev lite valpsjuk men just nu är det inte läge för valp hemma hos mig. Tyvärr.
Det var inte så lätt att få Lycka att fastna på bild, hon var inte still många sekunder i taget...
Elvis syster Smoothie tar sitt nya storasysterskap på fullaste allvar och är både bus och mys för lilla Lycka. Precis som Elvis så har Smoothie växt till sig sedan jag såg henne sist. På den här bilden var de två små fjuniga 12-veckorskatter och nu är de snart ett halvår gamla. Lite äldre, lite klokare? Det är frågan, bilderna nedan får tala för sig själva...
Har du postat dina julkort än? Vill du vara säker på att de kommer fram före julafton är det annars dags att gå förbi en brevlåda i närheten och lägga ner dem där idag!
Jag är väldigt dålig på att skicka både brev och vykort i vanliga fall men till jul tycker jag att det är mysigt både att skicka och att få. I vanlig ordning innebär det också att jag måste leta reda på adressboken som ligger på något mycket bra (men troligtvis ologiskt) ställe...
Första gången som posten tog fram julfrimärken var 1980 och då såg de ut såhär;
Årets frimärken ser ut så här;
Och här är postens Jul-kom-ihåg för att säkra julkortsankomsten så ingen släkting eller vän känner sig bortglömd över julhelgen... ;-)
Bilder och (viss) info kommer från jultraditioner.se och posten.se
Jag brukar ha så himla svårt att komma på saker som jag verkligen önskar mig till jul men i år har det dykt upp både vill-ha-saker och behöver-ha-saker innan någon ens har frågat, jag är lite förvånad över detta så jag tänkte det var bäst att sätta önskemålen på pränt direkt!
1. Gammal, röd tallrik (är fortfarande sur på mig själv för att jag var så klså klantig!))
2. Kläder
3. Kläder
4. Kläder (att gå från storlek 54 till 44 på mindre än ett år sätter sina spår i garderoben)
5. Gratängform i lagom storlek, har tydligen bara väldigt små eller väldigt stora vilket är lite osmidigt ibland
6. Nya iphonehörlurar, de gamla går nog av vilken sekund som helst (tack för den Elvis)
Jag är inget jättestort fan av knäck men efter att ha fått tipset om att ha i lite polkagriskross istället för mandel så blev jag lite sugen på att göra en omgång! Till slut blev det några med mandel och några med polkagrisar, både tradionellt och nytänkande på en och samma gång. Och smaken? Jotack, de är goda både två men polkagrisknäcken drar nog det längsta strået i alla fall!
Jag utgick från ett vanligt standardrecept;
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl sirap
½dl hackad mandel
½ dl krossade polkagrisar
Detta fick koka ihop tills smeten klarade av kulprovet (detta på grund av att jag råkade bada min digitala kökstemometer vid diskandet efter saltlakritskolakokandet, har man en fungerande termometer kan man tänka sig att smeten ska nå upp till sådär en 125 om man är ute efter en lite mjukare knäck). Sedan delade jag upp smeten i två kastruller, där en fick sällskap av hackad mandel och den andra av krossade polkagrisar, efter det så var det bara att skeda på...
Igår kväll hade jag nöjet att få gå på Holavedens Salonger med jobbet. Åh, vilken kväll! Vilket duktigt gäng som står bakom denna upplevelsen! Vi bjöds på trerätters meny och underhållning mellan rätterna, en toppenkväll helt enkelt!
Nu är allt julbak avklarat och det börjar bli dags för lite annat sött och gott också.
Förra året fick jag smak på saltlakritskola och bestämde mig för att göra en variant av detta i år, sagt och gjort, här är de, saltlakritskolorna;
Ca 100 st (och då blir det ändå lite över till provsmakning om man har provsmakningssugna tonårsgrabbar i huset)
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppar
mörk choklad
flingsalt
Grädde, socker, sirap, kakao och krossad turkisk peppar (mortel eller rejäl plastpåse+hammare fungerar utmärkt) kokas ihop i en vid gryta. I början, tills godisbitarna har smält så behöver man röra omkring lite men sedan kan det stå och småputtra för sig själv. Det tar ungefär en kvart tills det är färdigkokt, temperaturen ska vara mellan 117-120 grader när det är klart eller så kör man på ett vanligt, hederligt kulprov. Sedan är det bara att skeda i smeten i knäckformar. När de svalnat lite smälter man mörk choklad i vatten bad som man sedan spritsar eller skedar över saltlakritskolan. Som pricken över i så strör man på lite flingsalt på varje kola!
Mycket goda! Vill man ha rejält med lakritssting kan man ha i lite mer turkisk peppar men flingsaltet lyfter fram smaken en hel del. Den stora frågan är om godiset räcker fram till jul, jag har redan märkt av spår efter skåpsråttorna...
Men seriöst, hur inspirerande är det att försöka skriva om ett inlägg? Och hur kan det bara försvinna i första taget? Och vart tog det vägen? Någon som har sett ett random blogginlägg om julstjärnor någonstans? Inte kul alls men jag gör ett försök.
Jo, det är så att den 12 december är det julstjärnans dag enlig listan med viktiga dagar som jag tagit upp tidigare. Frågan var då om det var läge att gå och köpa sig en julstjärna just för att fira denna dag. Eller inte.
För när det kommer till julstjärnor så har jag inga gröna fingrar, faktum är att jag tror, nej jag vet, att julstjärnorna snarare tycker jag har svarta fingrar. Det spelar ingen roll hur jag gör så har jag ändå lyckats ha ihjäl dessa blommor långt innan själva julhelgen är i antågande. De blir övervattnade, undervattnade, står för varmt, står för kallt, står i drag, de bara ger upp eller vad det nu är som händer. Och ibland ser man hur en del har rena julstjärnebuskarna i sina fönster långt fram emot sommaren. Hur gör de liksom? Vad är hemligheten? Jag har inte en susning men är grymt imponerad över att de lyckas med en sådan bedrift.
Så, i år år har jag bestämt mig, det blir inget julstjärneinköp och det känns okej. Som tur är känner jag mig riktigt nöjd med att orkidéerna trivs som ogräs i köksfönstret och blommar om vartannat!
Sista kakan ut att bakas till julens fikastunder är cocoskakan, den lille sonen fösäkrade sig tidigt om att jag skulle göra just dem och visst hör den till. Cocoskakorna var en av mina favoriter som liten också, mums!
Självklart använder jag mig av ett väl beprövat recept...
Efter att smeten har fått stå ett par timmar och gottat till sig i kylen så gör man små toppar som bakas i 175 grader tills de fått lite färg på toppen! Smaskens!
Glögg med smak av lakrits/hallon-godis och chokladboll, klart att det måste testas!
En flaska av varje inhandlades och nu har vi provsmakat dem. Rent spontant så vann lakrits/hallon-smaken enligt mig med hästlängder. Nu skulle det kunna vara så att det är min jagklararintelängreavchoklad-känsla som slog till med full kraft när jag lände lukten av delicatobollglöggen och att det i sin tur färgade själva smakupplevelsen, det är till och med mycket troligt att någon som inte lider av samma åkomma skulle kunna tänka sig att ha delicatobollglöggen som favorit men det är inte inte helt säkert. Grabbarna hade lite svårt att säga vilken av sorterna de tyckte bäst om, båda var helt enkelt goda enligt dem. Som enväldig domare måste jag då gå in och avgöra åt vilket håll det lutar och med tanke på att lakrits-glöggen tog slut i grytan men att det fanns kvar av delicatobollsglöggen så talar väl det sitt tydliga språk, lakrits/hallon är den vi kan tänka oss att handla hem mer av, så det så!
Och jag vill också vara med på bild, matte, matte, matte, jag också. Ta kort på miiiiig, matte...
Ett lite nyare tillskott har blivit ett måste till alla julfikor och det handlar om saffransskorpor! Hjälp vad goda de är!
Receptet kommer från Leila Lindholm och bara det får en ju att inse att de är rätt goda, den tjejen vet hur man gör en god kaka!
Man behöver;
100 g smör
1 g saffran (två påsar)
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
råsocker till garnering
Börja med att smälta smöret, häll i saffranet i smöret och låt det gotta till sig en kort stund. Rör sedan ner äggen i smörblandningen. Efter det ska alla de andra ingredienserna ner i skålen och blandas ihop. När allt är vl ihopblandat delar man på degen i tre bitar och gör längder av dem som man lägger ut på en plåt, till sist strör man lite råsocker över längderna. In med dem i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Sedan tar man ut plåten, sänker temperaturen till 125, skär längderna i cm-tjocka skivor innan plåten får gå in i ugnen i 10 minuter till. När tiden är ute stänger man av ugnen men låter skorpoena stå kvar i ugnen tillls den blir kall (och gärna över natten om man bakar på kvällen). Och så har man en omgång med farligt goda skorpor ( ialla fall för en kort stund, jag har gömt mina bakom rågsikten i skafferiet för att de inte ska ta slut på direkten...)
Idag bjuder jag på min absoluta favoritkaka sedan barnsben! Den dubbla mandelkakan! Den består av två mandelmarängkakor som man sätter samman med smörkräm, de påminner lite om makroner (speciellt om man råkar glömma att sätta på ugnen så att kakorna får står en stund på plåten innan den kommer in i ugnen).
4 äggvitor (vispas till hårt skum)
2 hg mald mandel
5 dl (3 hg) florsocker (siktas för att slippa hårda klumpar)
Med hjälp av teskedar formar man små klumpar av smeten på en plåt, kakorna flyter ut en del så man får tänka på att göra smetklumparna rätt så små. På en sats ska man få ut ca 25 färdiga, dubbla kakor så man kan sikta på att det ska bli två plåtar med 4*6 smetklumpar på. När man har kladdat klart så ska kakorna gräddas i 175 grader i ca 10 minuter.
När kakorna svalnat så sätts de ihop med smörkrämen som man passat på att göra under tiden;
Vi har gjort ett smaktest med årets skumtomtesmak "knäck" i ena ringhörnan och originalet i den andra.
Vi konstaterade att knäcktomtarna luktade godast. Har du någonsin luktat på en vanlig skumtomte? De luktar faktiskt inte gott alls kan jag avslöja så låt gärna bli om du inte redan varit nere i påsen med näsan!
Vad gäller smaken så vann skumtomteoriginalet med hästlängder. Grabbarna gav originaltomtarna 5 julstjärnor av 5 möjliga, knäcktomtarna fick hålla tillgodo med en trea på samma skala.
Ätbara men inte så mycket mer är mitt betyg på knäcktomtarna som mer påminner om kolasnören än knäck i smaken. Så det kommer köpas in en liten påse med vanliga tomtar till julhelgen, de andra får stanna i affären!
Pepparkakan är väl ändå julkakan nr 1 och pepparkaksbaket har hållt i sig sedan barnen var små pluttar som fick stå på en stol bredvid bakbordet för att nå upp. Att grabbarna fortfarande gärna hjälper sin mamma med att baka ut (äta upp?) en bit av degen trots att de inte är små pluttar längre gör det till en självklarhet att röra ihop en pepparkaksdeg! Förutom det så minns jag mycket väl hur gott det luktade hemma när mamma började baka kakor, det luktade ut i trappuppgången så redan när man öppnade porten så kändes doften och man hoppades på att få smaka när man kom in, det är ett minne som jag gärna överför till mina grabbar. Att det sedan är en av de tråkigaste kakorna att baka är en helt annan sak (degen tar ju aldrig slut hur mycket man än kavlar).
Pepparkaksgrisar är ett måste! Annars kan man nästan låta bli att baka egna...
"Men du mamma, du vet om att jag tänker äta upp de här direkt när de är klara va?"
Lilla Bus blev alldeles till sig av glädje när vi skulle ut på promenad tidigare idag. Jippi, snö, det bästa som finns! Väl medveten om hundens glädje i snö så planerade jag vi skulle gå en längre tur men vi kom inte så långt innan det började fastna små snöklumpar under tassarna. Efter 10 minuters pulsande blev det tvärstopp!
-Matte, det är inte roligt längre, jag vill gå åt andra hållet, jag vill hem och ingen annanstans...
Nu ligger Lilla Bus som prinsessan på ärten i soffan, nöjd och glad igen.
Ikväll är det dags! Har en känsla av att vi kommer att få träna skrattmusklerna rejält mellan tuggorna...
En riktig jävla julshow med Almost Famous. Ingela och grabbarna har fått väldigt fina ömdömen från folk som var iväg på detta förra helgen, förväntningarna är höga... :-)
Nu när saffransbullarna är bakade så gäller det att se till att de räcker fram till jul, med två (okej tre, men med den mängden jag får i mig kan jag inte räknas i detta sammanhanget) extrema saffransfantaster i huset så är inte det någon självklarhet. För att öka oddsen så fick det bli lite vanliga bullar också fast med en liten jultvist!
Klart godkända blev betyget från den lille sonen!
Bullar med en jultvist
ca 40 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl strösocker
ca 1,3 l vetemjöl
fyllning
100 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 msk vaniljsocker
1 dl fast lingonsylt
smör, pepparkaskrydda och vaniljsocker blandas ihop och breds ut först på degen, sedan fördelar man lingonsylten över det innan man rullar ihop degen.
Nu börjar det bli dags att fylla på förrådet med fikabröd inför jul! Här hemma är saffransbröd i alla möjliga varianter favoriten så därför känns det självklart att saffransbullarna får vara först ut!
Just den här varianten fick 12 julstjärnor av 10 möjliga av den lille sonen, att de bakas ut som vanliga bullar tycker jag bara är en fördel då det är så vansinnigt långtråkigt att baka ut vanliga lussekatter...
På tal om julmusik, här kan man få höra både gamla favoriter och kanske få någon ny! En radiokanal med bara julmusik, perfekt för att komma i rätt stämning inför julstöket.
Så hittade jag ett par svenska julkanaler också, de hittar man här och här!
Många är de ting som vid juletid ska förändras med pepparkakskryddor. Ibland är det positivt (pepparkakskolor, pepparkaksgifflar, julte, julkaffe) och ibland är det negativt (Lokas pepparkaksvatten!). Det de flesta har gemensamt är att det ska vara så himla svårt att låta bli att testa dem (julnörd, vem? Jag? Nehe!).
Självklart kunde jag inte låta bli att köpa med mig en påse pepparkaksskorpor hem för att testa om de var goda. Så, vad tycks då?
Jotack som frågar, lite för pepprig eftersmak för att de ska vara goda att äta utan något på men klart godkända med lite Bregott och en ostskiva på. Även sönerna tyckte att de var okej, påsen med skorpor tog ju faktiskt slut vid ett och samma tillfälle och åtminstone jag tolkar det som att de i alla fall gillade smaken lite grann.
I en julblogg hittade jag frågan "Om du bara fick ha fem saker under hela julsäsongen för att bygga upp julstämningen - vilka skulle det vara?"
1. Det allra viktigaste, skinksmörgås! Får jag bara det så kan jag vara utan allt annat på julbordet!
2. Adventsstjärnor
3. Julmusik
4. Pepparkakor
5. Julgran
Vad gäller punkt nummer ett så är det bara ett speciellt bröd som gäller för att en skinksmörgås ska få klassas som skinksmörgås juletid och det är mammas sirapslevar såklart. För att vara riktigt säker på att det ska finnas så har jag redan bakat en omgång.
Mmm...
Efter magoperationen så är det vissa saker som jag har svårt för att äta och det några få saker som jag inte klarar av över huvud taget. Detta är inget som jag bryr mig så värst mycket om i vanliga fall men tänk om jag inte klarar av att äta en liten skinksmörgås! Jag tror att jag skulle bli lite ledsen över det i så fall...
- Hör ni killar, imorgon är det både första advent och första december. Ni vet vad det betyder va?
- Eh, att vi får fika?
- Jag tänkte mer på att man får börja öppna luckor i adventskalendern.
- Jaha (med mycket tydlig besvikelse i rösten), hur gamla tror du vi är?
- Är ni för gamla för chokladkalendrar (lite lätt chockad)?
- Jahaaa, menar du sådana med choklad i (mycket mer intresserad röst)? Ja, det vill jag ha en. Helst en varje dag. För du vet att den är tom redan första dagen va?